zo 20 dec. | Microsoft Teams

KerstChallenge 2020: Het geheim van het Ikoon

In de adventsperiode kun weer een spannend kerstspel spelen: de KerstChallenge 2020. Het thema is 'Het geheim van het Ikoon'. Dit jaar wordt de KerstChallenge 'coronaproof' aangeboden als een soort 'escaperoom-spel'. Je kunt het spel spelen vanuit je eigen huis,
Je kunt je niet meer inschrijven!
KerstChallenge 2020: Het geheim van het Ikoon

Tijd en locatie

20 dec. 2020 20:00
Microsoft Teams

Over het evenement

Achtergrondverhaal spel

Milou is als tiener op reis geweest naar Vynnyky in Oekraïne. Ze heeft daar met haar jeugdgroep geholpen om een jeugdinternaat te bouwen. Hoewel de reis leuk en inspirerend was, is ze erg geschrokken van de armoede waarin kinderen leven. Het heeft haar erg aan het denken gezet: “Ik maak me druk om mijn eigen problemen, maar hier leven kinderen in armoede.” Waar is God in dit alles? Ze wist niet of ze nog wel in God kon geloven na alles wat ze had gezien...

Op de laatste dag van haar reis kwam ze in een klooster waar ze een kado mee kreeg voor eigen kerk. Het was een ikoon van Maria. Helaas was het niet in de beste staat. Het was in vier delen uiteengevallen en moest thuis worden gerepareerd.

In de KerstChallenge gaan jullie als groep Milou helpen om het geheim van het ikoon te te ontcijferen. En tegelijk ontdek je het antwoord op de vraag van Milou: Waar is God in al het lijden van deze wereld?

Escaperoom voor thuis

De KerstChallenge 2020 speel je vanuit je eigen huis, maar wel samen met je hele groep. Het is een escaperoom spel, maar dan zonder “room”. Los binnen een uur de puzzels op en ontdek het geheim van het ikoon.

Vanwege de coronamaatregelen speel je dit spel vanuit huis achter je computer.

Meer informatie: https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/materiaal/kerstchallenge-2020/