top of page

Tienerdienst zondag 15 oktober

Tijdens deze tienerdienst hebben we voortgeborduurd, of eigen voortgeschilderd op het thema van de gezinsdienst van zondag 7 oktober, waarin ds Gera den Dikken preekte over de vruchten van de Geest. (Galaten 5). Hier zijn we vanmorgen mee aan de slag gegaan.


Zoals bij iedere bijeenkomst zijn we eerst begonnen met gebed en het branden van een kaars.


Als opwarmer hebben we een filmpje bekeken van Stronglife waarin er werd uitgelegd wat de Heilige Geest is en wat de eigenschappen (vruchten) van de Heilige Geest zijn.

Dit zijn de vruchten van de Geest: Liefde, Geduld, Geloof, Vreugde, Vriendelijkheid, Zachtmoedigheid, Vrede, Goedheid en Zelfbeheersing.


Maar eerst zijn we met spreekwoorden over vruchten aan de slag gegaan. Bijvoorbeeld: Aan de vruchten ken men de boom. Wat betekent:  je leert iemand eigenlijk alleen goed kennen door zijn daden, door wat hij doet ga je begrijpen wie hij eigenlijk is.


Daarna zijn we met dit thema op een creatieve manier bezig geweest. We hebben de vruchten van de Geest in de vorm van echte vruchten op schildersdoekjes geschilderd. Dit onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een gezellige en leerzame ochtend. Eigenlijk kwamen we tijd te kort.


Leiding All4One, Bert en AukjeComments


bottom of page