top of page

Vacature jeugdwerker (0,5 fte)

De Protestantse Gemeente Drachten is op zoek naar een jeugdwerker voor 18 uur per week die het jeugdwerk bij de Protestantse Gemeente te Drachten verder gaat uitbouwen en onze missie en doelstellingen verder vorm gaat geven op basis van het werkplan van de werkgroep Jeugd.
De missie is: Kinderen, tieners en jongeren helpen groeien in hun relatie met Jezus vanuit een liefdevolle geloofsgemeenschap.
De doelstelling voor jou als jeugdwerker is om direct en indirect zorg te dragen dat meer jeugdleden (0-25 jaar) geactiveerd en betrokken raken bij de Protestantse Gemeente Drachten.

 

Wat ga je doen als jeugdwerker bij PG Drachten?

Als jeugdwerker bij PGD ligt jouw focus in eerste instantie op het kinderwerk. Het aantal kinderen dat aanwezig is bij onze wekelijkse kindernevendienst loopt helaas terug en daarmee zal ook in de toekomst het aantal tienerleden teruglopen omdat er geen nieuwe aanwas is. Er zijn wel 1000 leden ingeschreven in de leeftijd tot 25 jaar, dus de kansen zijn er om meer jeugd te betrekken bij onze gemeente.
Jij hebt daarom een belangrijke rol om de organisatie van ons kinderwerk te versterken, de leiding te ondersteunen in toerusting en ze te inspireren waarbij de inzet van nieuwe vrijwilligers op basis van hun talenten een belangrijk onderdeel is. Uiteraard heb je ook contacten met de tiener- en jeugdleiding en ben je een belangrijke verbindende factor tussen deze verschillende jeugdgroepen.

 

Wat bieden we jou als jeugdwerker?

Je ontvangt een jaarcontract (met uitzicht op verlenging) van 18 uur per week vanaf 1 september 2023

  • De arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) bevat zowel de Generale Regeling Rechtspositie medewerkers als daarbij behorende uitvoeringsbepalingen.

  • Een boeiende en afwisselende positie waar ruimte is voor ontplooiing van initiatieven en mogelijkheden zijn voor persoonlijke ontwikkeling.

  • Actieve ondersteuning van klankbordgroep vanuit de werkgroep Jeugd bij het uitvoeren van jouw werkzaamheden.

 

Wie zoeken wij als jeugdwerker?

Je hebt een hart voor God en een hart voor kinderen en draagt dit ook actief uit.

  • Je weet vrijwilligers te enthousiasmeren en de werkzaamheden op de juiste manier te coördineren en te delegeren.

  • Je bent een echte verbinder tussen de verschillende doelgroepen zoals ouders en vrijwilligers.

  • Je pakt proactief de zaken op maar kan dit ook goed neerzetten in structuur zodat we blijvend kunnen bouwen aan de toekomst van de jeugd binnen PG Drachten.

  • Je hebt een Hbo-opleiding afgerond richting jeugdwerk, kerkelijk werk of theologie.

 

Solliciteren of heb je nog vragen?

Ben jij enthousiast geworden om te komen werken als jeugdwerker bij PG Drachten? Dan zien we graag voor 19 juni jouw motivatie, CV en referenties graag tegemoet via E: jeugdwerk@pgdrachten.nl
Bij vragen kunt u contact opnemen met Jeroen Akkerman van de werkgroep Jeugd van de PG Drachten, T: (06) 82135143

bottom of page